Amastuola

In een 15e-eeuwse boerderij, een wijnresort ondergedompeld in de prachtige tuin met wijngaard. De boerderij Amastuola is een gesloten boerderij met een binnenplaats waarvan de oorsprong teruggaat tot 1400. Na de recente renovatie is Amastuola een elegant wijnresort geworden; binnen is er een wijnbar en een gezellig proeflokaal waar u de fijne biologische Amastuola-wijnen kunt leren kennen en proeven, een vatenkelder, een boekwinkel en een restaurant waar u kunt genieten van de typische Apulische gastronomie.
Prijs
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Puglia (1)
Show more Show less
Druif
Primitivo (1)
Show more Show less
Alcohol percentage
14% (1)
Show more Show less
Jaar

Enig resultaat

Terwijl ze bij Amastuola traditie levend houdend en tegelijk constant experimenteren met nieuwe technieken, produceren ze in hun wijngaard biologische wijnen in Apulië. Biologische oogst en productie stellen hun in staat om in hun wijnen alle natuurlijke kenmerken te behouden. Kenmerken die worden gegeven door de aarde, het klimaat en de zon.

Met behoud van een strikt ambachtelijke verwerkingstechniek, besteden ze altijd de nodige aandacht aan de technologische vooruitgang in onze sector. Ze stellen zich open voor onderzoek en experimenten.

De wijngaarden van het Italiaanse wijnhuis Amastuola floreren dankzij een hoge ligging aan de Golf van Taranto. Hier produceert de familie Montanaro al ruim een decennium uitsluitend biologische wijn. Dat doet zij dankzij moderne productietechnieken maar met behoud van traditionele waarden. Hier verstaan ze de ware aard van biologische landbouw en het cultiveren van wijngaarden zonder het gebruik van kunstmest en pesticiden. De wijnen van Amastuola vallen dan ook geregeld in de prijzen!