Wijnen uit Asti

Bricco dei Guazzi Barbera Ast

Bricco dei Guazzi Barbera d’Asti

Streek: Piemonte Jaargang: 2018 Druiven: Barbera

Barbera, een druif afkomstig uit de regio Piemonte. Deze regio is een favoriete vakantiebestemming gelegen… Lees meer
 11,25

Damilano Barbera d’Asti DOCG

Streek: Piemonte Jaargang: 2019 Druiven: Barbera

Een fruitige wijn van verfijnde kwaliteit Deze heerlijke wijn, gemaakt van 100% Barbera druif, is… Lees meer
 14,50

Barbera d’Asti

De wijnen Barbera d’Asti worden gemaakt in het heuvelachtige landschap van Piemonte rond het stadje Asti. De Barbera d’Asti heeft sinds 2008 de DOCG status en is voor Italië de hoogste kwaliteitsaanduiding. De wijn wordt gemaakt van minimaal 90% van de Barbera druif en 10% andere druiven. Naast de gewone Barbera d’Asti bestaat er ook een Barbera d’Asti Superiore. Deze wijn heeft één procent meer alcohol (12,5%) én heeft een langere rijpingstijd gehad op houten vaten (minimaal 6 maanden) en daarna nog minimaal 6 maanden op fles.

In 2014 zijn er nog drie kleine gemeenten aan het DOCG label toegevoegd vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit. Deze gemeentenamen mogen expliciet op het etiket van de Barbera d’Asti Superiore worden genoemd: Colli Astiani, Nizza en Tinella. Deze drie wijnen hebben langere verplichte rijpingstijden op vat waardoor de wijn zich nóg sterker kan ontwikkelen.

Smaakt deze Barbera naar meer?

Heerlijke Barbera d’Asti kunt u gemakkelijk kopen bij Wijnclub Amsterdam. Ook indien u op zoek bent naar een bepaalde wijn die Wijnclub Amsterdam momenteel niet op voorraad heeft, neem dan even contact met ons op we helpen u graag. Kijk ook bij de andere mooie wijnen van ons Wijnclub Amsterdam assortiment.