Wijnen uit Amarone della Valpolicella

Tommasi-Amarone-Classico-Della-Valpolicella-DOCG

Tommasi – Amarone Classico Della Valpolicella

Streek: Amarone della Valpolicella, Veneto Jaargang: 2015 Druiven: Corvina, Molinara, Rondinella

Tommasi Amarone Classico Della Valpolicella bezit diepe aroma’s van pruim, rozijnen, dadels en cacao. De bedwelmende geur… Lees meer
 42,95
Biscardo Amarone della Valpolicella classico DOCG

Biscardo Amarone della Valpolicella Classico DOCG

Streek: Amarone della Valpolicella, Veneto Jaargang: 2015 Druiven: Corvina, Molinara, Rondinella, Sangiovese

Gevaarlijk lekkere topwijn in een historisch flesje Amarone is een klassieke topwijn uit noordoost Italië.… Lees meer
 25,99
Brigaldara Amarone della Valpolicella

Brigaldara – Amarone della Valpolicella

Streek: Amarone della Valpolicella, Veneto Jaargang: 2012, 2013 Druiven: Corvina, Molinara, Rondinella

Iconische Amarone Een wijn met maar liefst 93 Parker punten! De Brigaldara Amarone della Valpolicella… Lees meer
 49,95
Zenato Zenato Amarone della Valpolicella

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Streek: Amarone della Valpolicella, Veneto Jaargang: 2014, 2015, 2016 Druiven: Corvina, Molinara, Rondinella, Sangiovese

Big, bold and beautiful Deze prachtige Zenato Amarone della Valpolicella Classico wordt gemaakt door het… Lees meer
 34,50

Wijnclub Amsterdam heeft fantastische Amarone della Valpolicella wijnen. Het zijn wijnen die men vaak opent tijdens bijzondere gebeurtenissen en vormen de belangrijkste wijn van een maaltijd. Heb jij ook een bijzonder moment te vieren? Kijk in het assortiment van wijnclubamsterdam.nl welke Amarone della Valpolicella voor jou het beste past.

Amarone della Valpolicella

Lange tijd maakten de wijnboeren uit Valpolicella enkel droge rode wijn en zoete Recioto della Valpolicella. Amarone maakt men door de druiven eerst gedeeltelijk in te drogen en dan pas het zeer zoete overgebleven sap te persen en te vergisten. Pas in de jaren ’50 ontdekten wijnmakers uit Valpolicella dat de natuurlijke gisten op hun ingedroogde druiven konden vergisten. De eerste Amarone zag het levenslicht!

Amarone della Valpolicella wordt inmiddels gerekend tot een van de meest vooraanstaande wijnen uit Italië. Of misschien wel van de wereld. Amarone wijn heeft een rijke structuur, vol van smaak met veel donker fruit en heeft een bittertje in de finale. Het alcoholpercentage is met 15 tot 17% hoog te noemen en dat maakt de wijn ook krachtig. Een Amarone ervaar je als een droge wijn omdat er maar weinig restsuiker in zit. De wijn is een uitstekend begeleider van wildgerechten en stevige kazen. Schenk de wijn bij bijzondere gebeurtenissen en maaltijden met familie en vrienden. Je kunt ze daar echt mee verrassen. Ze zullen versteld staan van jouw wijnkeuze.

Goedkoop zijn goede Amarone wijnen echter niet. Om een goede Amarone te maken is een lange intensieve behandeling nodig. Het aantal flessen Amarone dat jaarlijks wordt gebotteld neemt snel toe, en daardoor staat Amarone niet in alle gevallen meer garant voor kwaliteit. Vaak zie je rond de Kerst periode goedkope Amarone wijnen te koop aangeboden, maar die kun je ècht veel beter laten staan. Een heel goed en prijsvriendelijk alternatief op een Amarone is een Ripasso, gemaakt volgens een proces door de wijn opnieuw te laten gisten (ri-passo, opnieuw passeren) met de most van Amarone druiven. Een baby Amarone!