Wijnen van Donnafugata

Donnafugata sedara

Donnafugata Sedàra

Streek: Sicilia (Sicilië) Jaargang: 2017 Druiven: Cabernet Sauvignon, Merlot, Nero Davola, Syrah

De Donnafugata Sedàra is een blend van Nero d’Avola druiven met onder andere Cabernet Sauvignon, Merlot… Lees meer
 10,99
Anthilia Donnafugata Sicilia DOC

Anthilia Donnafugata Sicilia DOC

Streek: Sicilia (Sicilië) Jaargang: 2019, 2020 Druiven: Catarratto

Anthilia van Donnafugata is een klassieker onder de witte wijnen. Wereldwijde erkenning en waardering vanwege… Lees meer
 10,99
Donnafugata La Fuga Chardonnay

Donnafugata La Fuga Chardonnay

Streek: Sicilia (Sicilië) Jaargang: 2017, 2019 Druiven: Chardonnay

Geniet van het eten en combineer één wijn met verschillende gerechten. Een wijn die fantastisch meegaat van… Lees meer
 13,99
Donnafugata Tancredi

Donnafugata Tancredi IGT Terre Siciliane

Streek: Sicilia (Sicilië) Jaargang: 2016 Druiven: Cabernet Sauvignon, Nero Davola, Tannat

Donnafugata Tancredi gaat je vast raken met zijn diep robijnrode kleur, zijn geurige boeket met… Lees meer
 24,99

Vooraanstaande wijnmakerij

Donnafugata Winery is een van de beste wijnmakerijen van Italië en wordt wereldwijd geprezen door wijnrecensenten en wijnliefhebbers. Op Sicilië heeft Donnafugata verschillende landgoederen, waaronder de historische kelder in Marsala, het prachtige landhuis Contessa Entellina en de wijngaarden in het westelijke binnenland van het eiland. Daarnaast bezit Donnafugata een wijnmakerij en landgoed op het verwaaide eiland Pantelleria voor de zuidwestkust van Sicilië. De familie Rallo, die Donnafugata bezit, is al meer dan een eeuw actief in de wijnsector en de huidige generatie is buitengewoon dynamisch.

Inheemse druiven

Wijnhuis Donnafugata staat bekend om zijn uitzonderlijk brede assortiment wijnen, gemaakt met inheemse variëteiten zoals Ansonica (ook bekend als Inzolia), Catarratto, Zibbibo en Nero d’Avola, evenals internationale variëteiten zoals Viognier. Hoewel we houden van veel hun wijnen, moeten we toegeven dat we ons beperkt hebben tot een bepaald assortiment. Wij bij Italiaanse wijnwinkel richten ons op de wijnen die populair zijn bij een breed publiek.

Bezoek aan Donnafugata wijnkelders

Pantelleria Donnafugata

Een bezoek brengen aan de indrukwekkende wijnkelders of wijngaarden van Donnafugata is zeker een warme aanrader. Je kunt kiezen uit twee locaties: Marsala die het gehele jaar geopend is en Pantelleria die in de zomer geopend is. Marsala ligt op het eiland Sicilië en Pantellaria op het eiland Pantellaria vlak voor de kust van Sicilië. Neem vooral even contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Italiaansewijnwinkel heeft een selectie van de wijnen van Donnafugata in het assortiment. Ook veel andere wijnen van Doannagugata zijn leverbaar. Neem contact met ons op over prijzen en levertijden.