Wijnen van Château Tour de Mirambeau

Mirambeau Reserve Blanc

Mirambeau Réserve Blanc

Streek: Jaargang: 2018 Druiven: Sauvignon Blanc, Semillon

Mirambeau Réserve Blanc is een toonbeeld van een moderne witte Bordeaux. De fonkelend goudgeel gekleurde wijn… Lees meer
 11,30
Mirambeau Reserve Rouge

Mirambeau Réserve Rouge

Streek: Bordeaux Jaargang: 2016 Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Château Tour de Mirambeau heeft met Réserve Rouge in het gebied Entre-deux-mers een rode wijn gemaakt… Lees meer
 11,33

Château Tour de Mirambeau is het historische eigendom van de familie Despagne . Deze wordt reeds 8 generaties lang in de familie overgedragen.

Het is gelegen in de stad Rauzan, een middeleeuws dorp in Entre-Deux-Mers. Beroemd om zijn grot die is uitgehouwen door een ondergrondse rivier en die onder onze kalksteenbodems stroomt. La Tour de Mirambeau is in feite een oude molen waar het echtpaar naar toe verhuisde op de dag na hun huwelijk.

Odile en Jean-Louis Despagne , een verenigd, genereus, veeleisend en nieuwsgierig stel. Zij zijn de grondleggers van de waarden van de familie Despagne. Ten gevolge van hun werk nam de reputatie van de wijnen van Château Tour de Mirambeau een grote vlucht.

De familie Despagne is gespecialiseerd in de productie van zuivere wijnen in het Entre-Deux-Mers gebied van de Bordeaux.

Als geen ander wijnhuis hebben zij begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakt wijnen waarin echter wel het karakter van de wijnstreek te herkennen is.

Beetje bij beetje is men erin geslaagd om het strakke keurslijf van de regels van Bordeaux van zich af te schudden en hun eigen weg te kiezen.

Zo hebben ze naast de Mirambeau-serie ook een tweetal pure wijnen ontwikkeld die niet binnen de regels van de AOP vallen. Wel weerspiegelen zij voor 100% het terroir waarop de druiven groeien.

British Airways heeft Château Tour de Mirambeau gekozen om haar reizigers te begeleiden. De luchtvaartmaatschappij is haar al meer dan 25 jaar trouw gebleven. Hierdoor hebben de wijnen van Tour de Mirambeau een goede internationale reputatie opgebouwd.