Wijnen van Château Carignan

Chateau Carignan

Château Carignan

Streek: Bordeaux Jaargang: 2016 Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Château Carignan is een wijn met een robijnrode kleur, een geur van vanille en klein… Lees meer
 16,95

De geschiedenis van Château Carignan is gevormd door de opeenvolgende eigenaren. Een klassiek kasteel met spitse torens en kantelen. Begroeid met adembenemende rozenstruiken – dateert reeds van 1452. Het landgoed ooit een geschenk van Karel de VII aan Jean Poton de Xaintrailles. Deze had zich namelijk aan de zijde van Jeanne d’Arc verdienstelijk had gemaakt voor het Franse koninkrijk. Het stond vroeger bekend als Château Talence werd genoemd. Het landgoed is sinds 2007 eigendom van Andy Lench.

Het kasteel produceert wijnen onder de appellatie Cadillac Côtes de Bordeaux. Gelegen in de regio Entre-deux-Mers op de hellingen die de rechteroever van de rivier de Garonne domineren, een appellatie die sinds 1973 bestaat.

Château Carignan ligt in Carignan de Bordeaux, net buiten Bordeaux. Het landgoed strekt zich uit over 150 hectare waarvan 65 hectare met wijnstokken. Wanneer u op bezoek komt, ziet u direct een prachtig modern kunstwerk evenals een prachtige rozentuin. U kunt de kelders bezoeken waarin de wijn rustig rijpt. Het komt erop neer dat Château Carignan is uitgerust met de meest moderne apparatuur

De wijnstokken zijn samengesteld uit Merlot (75%), een vroege variëteit met soepele tannines en fruitige tonen, Cabernet Sauvignon (15%), een druivensoort die structuur brengt met tonen van rode bessen, en Cabernet Franc (10%), een uitgebalanceerde variëteit met een delicaat boeket. Ze groeien in klei-kalksteen en klei-steenachtige bodems op het zuiden en zuidwesten en bereiken daardoor hun volledige potentieel in dit terroir van topkwaliteit.

Men past bij Château Carignan beredeneerde landbouwtechnieken toe, zoals de toevoeging van natuurlijke mest, het bewerken van de grond om de rij en afwisselend van jaar tot jaar om erosie te beperken. De wortels zullen hierdoor diep in de aarde graven, met de bedoeling om meer “terroir”beleving te krijgen.