Wijnen van Cantine San Marzano

San Marzano is een klein dorp in het centrum van de Primitivo di Manduria DOC-gebied. Dit gebied in Puglia ligt tussen de Ionische en de Adriatische Zee.

San Marzano Talo Verdeca IGT Puglia

San Marzano Talo Verdeca

Streek: Puglia Jaargang: Druiven: Verdeca

De Verdeca druif uit Italië, onze nieuwe ster aan het wijn firmament. Daar heb je… Lees meer
 10,95
San Marzano I Tratturi Rosso Salento IGP

San Marzano I Tratturi Rosso Salento

Streek: Puglia Jaargang: 2019 Druiven: Aglianico, Malvasia Nero, Sangiovese

Verfrissend rood uit de hak van Italië Hé, hier nu eens geen klassieke druif zoals… Lees meer
 7,58
MASSERIA PIETROSA NEGROAMARO

Masseria Pietrosa Negroamaro

Streek: Puglia Jaargang: 2019 Druiven: Negroamaro

Masseria Pietrosa Negroamaro is een 100% negroamaro wijn uit Puglia. Dit gebied staat bekend om… Lees meer
 6,60

In 1962 hebben 19 wijnboeren de wijncoöperatie Cantine San Marzano opgericht. Een tijd dat Primitivo di Manduria nog totaal onbekend was bij wijnliefhebbers en de DOC-appellatie nog niet bestond. In eerste instantie werd vooral bulkwijn geproduceerd die niet zelf werd gebotteld. In 1996 hebben de leden van de Cantine gezamenlijk geïnvesteerd in een eigen moderne bottelarij. De eerste flessen met het San Marzano label kwamen uit de kelder. Vanaf dat moment verkocht Cantine San Marzano kwaliteitswijn onder eigen label.

In 2000 kwam de iconische wijn SESSANTANNI uit. Een ​​wijn die wordt gemaakt op de manier zoals de vaders van de nieuwe generatie wijnmakers dat vroeger deden. In de Sessantanni Primitivo di Manduria DOP proef je de essentie van de San Marzano-filosofie. Een wijn die vertelt over de geest van de lokale wijnbouw, de beste uitdrukking van de millennia-oude liefde van onze mensen voor de primitivo druiven van dit land. Deze wijn is nu al een moderne “klassieker”.