Vinicola Decordi

Kwaliteit, smaak, terroir, traditie, vakmanschap, onderzoek en innovatie. Dit zijn de waarden waarmee Vinicola Decordi naar alle landen van de wereld zijn wijnen exporteert. Ook naar ons! Mogen wij deze heerlijke wijnen naar u doorsturen dan ?
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Show more Show less
Druif
Show more Show less
Jaar
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Vinicola Decordi, in 1921 geboren, als een door een familie gerund eetcafé waar men traditionele wijnen en gerechten serveerde. Quirico Decordi Senior maakte met zijn typische, rode wijnen de ideale metgezellen van de lokale gastronomie. En ook enorm gewaardeerd door hun clientèle. Deze waardering inspireerde de familie Decordi om zich nog meer te interesseren voor het maken van wijn. De oprichters begonnen toen ook met een ambachtelijke wijnproductie. Deze omvatte zowel de teelt van lokale druiven als de verkoop. En daarna ging het snel……heel snel..   Het bedrijf groeide en al snel ging het over van intergemeentelijk bedrijf. Vervolgens naar verkoop in de aangrenzende provincies, zowel in Lombardije als in Emilia Romagna. In 1964 werd de productiefaciliteit vergroot. Enkele van de eerste beschikbare, geautomatiseerde bottelsystemen in de sector zijn toen geïnstalleerd.

Tegenwoordig

Na vele jaren hard werken kwam in 2005 zelfs de vierde generatie in het bedrijf, met de komst van Alessandro Decordi, zoon van Quirico Decordi. Het bedrijf is nu klaar om nieuwe uitdagingen en grotere productiecapaciteiten aan te gaan en met de inhuldiging van zijn nieuwe faciliteit heeft het nu zijn deuren geopend voor veel van ‘s werelds nieuwe opkomende economieën.

Ondanks de moderne en prestigieuze faciliteit, heeft de Vinicola Decordi  nog steeds zijn banden met de plaatsen van zijn oorsprong: de oude taverne, waar de grootvader wijn bottelde voor de mensen van het dorp die vaak langskwamen om te genieten van een glas in goed gezelschap, is nog steeds de plek waar Quirico en Alessandro graag gasten en prestigieuze klanten verwelkomen en ontvangen. Met lokale culinaire hoogstandjes vergezeld van de juiste wijnsoorten, herschept men onmiddellijk die sfeer van een echte traditie en de authentieke band met het gebied die altijd het onderscheidende handelsmerk van Decordi is geweest en blijft.