Wijnen van het domein Rocca di Castagnoli

Gelegen in het Gaiole-district, met uitgestrekte wijngaarden in het Castellina-district van de Chianti Classico, is Rocca di Castagnoli misschien wel het grootste landgoed van de Classico met een areaal dat is beplant met wijnstokken. Dit belet het bloeiende landgoed niet om enkele van de meest vooraanstaande voorbeelden van Chianti Classico te produceren. Door alleen het allerbeste uit hun productie te bottelen, zijn resultaten met een geweldig typisch karakter bereikt. Dit landgoed vertegenwoordigt de zeldzame zoektocht naar klassieke, door zuren gedreven, maar rijpe Chianti Classico van hoger gelegen wijngaarden. Tegenwoordig is Rocca di Castagnoli het enige landgoed dat nieuwe, op de kop gesnoeide Sangiovese-wijngaarden in de Classico-regio ontwikkelt.
Categorieën
Rode wijn (1)
Wijnen per land en streek
Smaak
Druif
Canaiolo (1)
Colorino (1)
Sangiovese (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Rocca di Castagnoli ligt in Chianti Classico, net ten zuiden van Gaiole. De Rocca zelf is de toren en het hoogste punt dat het gehucht Castagnoli markeert. In de middeleeuwen maakte men  hier al wijn.  Het is een enorm landgoed van 850 hectare waarvan ongeveer 100 beplant zijn met druivenstokken.

De eigenaar van Rocca di Castagnoli, Calogero Calì, verdiende zijn geld in de advocatuur in Milaan. Sinds 1981 alweer is hij eigenaar van het wijnhuis en heeft een professioneel team van wijnmakers en druiventelers. Rocca di Castagnoli staat voor elegante wijnen, zeker niet over de top !  De wijnen staan erom bekend dat ze zeer puur Sangiovese fruit combineren met een nadruk op terroir en dat ze goed kunnen ouderen. Altijd een jaar later uitgebracht dan bij de meeste andere domeinen. Klaar dan ook om door u te savoureren.

Het bedrijf beslaat ongeveer 850 hectare grond met hoogteprofielen variërend van 860 meter (berg Monte Luco) tot 380 meter. Er zijn 92 hectare wijnstokken, voornamelijk Sangiovese, de basisdruif van deze zeer mooie Toscaanse wijnen die men produceert.

Recentelijk zijn bovendien belangrijke renovaties uitgevoerd aan de Villa en de Rocca met innovatieve verwerkingscriteria in de wijngaarden en in de kelder.

Een wijnkelder is nieuw gecreëerd, terwijl de kelders van het middeleeuwse fort werden gebruikt voor het rijpen in hout, de vatkamer, bestaande uit de beste Franse eikenbossen, gericht op het verkrijgen van wijnen met een grote persoonlijkheid, elegantie, complexiteit en evenwicht om heerlijk na verloop van tijd van te genieten .

Rocca di Castagnol