Matteo Braidot

Dit domein werd alweer een tijdje gelden opgericht in 1870 door Giuseppe Braidot te Versa di Romans d’Isonzo. Sindsdien heeft de familie zich steeds met hart en ziel op het domein toegelegd en topkwaliteit nagestreefd. De wijnen van dit domein blinken als geen andere uit omwille van de bijzonder gunstige prijs/kwaliteitsverhouding.
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Show more Show less
Speciaal
Wijnen per land en streek
Show more Show less
Druif
Show more Show less
Jaar
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Sinds 1870 wijdt de familie Matteo Braidot zich met doorzettingsvermogen en toewijding aan de landbouw. Tegenwoordig strekt het landgoed zich uit over een oppervlakte van 100 hectare (247 acres); 80 daarvan zijn wijngaarden en 20 zijn ingericht voor het zaaien, hout- en groenteproductie. Uit een zorgvuldige selectie van onze druiven groeien de wijnen met unieke geuren, die typerend zijn voor de Friuli-landen; geraffineerde wijnen dus!  Dankzij het harde werk, vasthoudendheid, passie en onze overvloedige toewijding aan het land heeft men altijd op een huidige manier een wijnmakerij ontwikkeld die stevig geworteld is in zijn tradities. De wijnkelder bevindt zich in Versa di Romana d’Isonzo. Mitja Juvetič zorgt voor alle productiefasen van de wijngaard tot het afgewerkte gebottelde product. De wijnmakerij Matteo Braidot produceert jaarlijks ongeveer 50.000.

De aangeplante druivenrassen zijn heel divers en in totaal produceert men er zes witte wijnen,  een roséwijn en vijf rode wijnen, zowel van autochtone als van internationale druivenrassen. De wijnen van dit domein blinken als geen andere uit omwille van de bijzonder gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. De wijnen worden naar 24 landen geëxporteerd.