Wijnen van het domein I Garagisti di Sorgono

Een geweldige ontdekking! Ooit gestart in een garage en maken tegenwoordig echt fantastische wijnen van inheemse druivenrassen van Sardinië. Hier kan je ons voor wakker maken. Zou eigenlijk in de lijst van top wijnhuizen van Italië moeten staan. Eenmaal geprobeerd wil je niet meer terug.
Categorieën
Rode wijn (3)
Wijnen per land en streek
Italië (3)
Sardegna (Sardinië) (3)
Smaak
Rood: Stevig, Bite, Complex, Gastronomisch (1)
Rood: Veel smaak, Rond, Toegankelijk (2)
Druif
Cannonau (2)
Monica (2)
Muristeddu (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

I Garagisti di Sorgono betekent letterlijk ‘de garagehouders uit Sorgogno”. Sorgono is het dorpje op Sardinië waar de drie mannen wonen en hun Azienda hebben. Het laat zich raden waar ze de wijnen produceren. Hun ambitie is om oude tradities te laten herleven. Ze gebruiken alleen inheemse druivenrassen van Sardinië en maken gebruik van oude wijngaarden. Ze hebben de wijnen hun achternamen als naam gegeven: Uras, Manca, Murru. Op de etiketten zijn hun gezichten te zien. Hun gezicht is hun verhaal!

Het druiven voor de I Garagisti di Sorgono -wijnen komen uit de wijngaarden die in de heuvels rond het dorp liggen. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 500-700 meter boven zeeniveau.

De drie wijnmakers cultiveren de wijngaarden die zijn geplant door hun grootouders en hun ouders met jonge boompjes. De druiven zijn echt uit de steek: Mandrolisai: Cannonau, Muristeddu en Monica. De wijnstokken zijn inmiddels 60-80 jaar oud en liggen in de beste heuvels van Burdaga, Figu, Pischina, Pardu en Cresia midden op Sardinië.

Vandaar de creatie van drie labels waaraan we onze familienamen hebben gegeven, in naam van de traditie: Uras (Mandrolisai), Manca (Cannonau), Murru (Monica).

I Garagisti di Sorgogno