Wijnen van het domein Giacomo Bologna Braida

Vandaag de dag gaat het streven naar perfectie verder met Giacomo's zoon en dochter, derde generatie wijnmakers, aan het roer. Rafaella beheert de wijnmakerij en Giuseppe beheert de teelt en productie. Norbert, de man van Rafaela, beheert de exportmarkt en Cristina, de vrouw van Giuseppe, doet de administratie. De Braida-operatie is een echte familieaangelegenheid die veel belang hecht aan milieu, traditie en passie, wat resulteert in wijnen van zeer hoge kwaliteit
Categorieën
Dessert wijn (1)
Mousserende wijn (1)
Rosé (1)
Rode wijn (1)
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Piedmont (Piemonte) (1)
Brachetto d'Acqui (1)
Smaak
Druif
Brachetto (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Enig resultaat

De Giacomo Bologna Braida-wijnmakerij is een geweldig voorbeeld van passie en toewijding. Dit doorgegeven over meerdere generaties, en een belangrijk onderdeel geworden van de Piemontese wijngeschiedenis. Dit belangrijke familiebedrijf opgericht in 1961 door Giacomo Bologna. Hij was een verlichte wijnmaker. Hij erfde de wijngaard, en was gezegend met de bijnaam Braida. Tegelijkertijd een diepe passie voor de kunst van het wijn maken.  Tegenwoordig is Giacomo over de hele wereld beschouwd als de vader van de moderne kwaliteit Barbera. Zijn kinderen, Giuseppe en Raffaella, zetten deze erfenis met trots en competentie voort.  Ze blijven beroemde, bekroonde en voorbeeldige wijnen produceren, die symbolen zijn van passie en professionaliteit.

Giacomo Bologna Braida is beroemd vanwege het herstellen van de beroemdheid van Barbera d’Asti-wijn. Tegelijktijd ook het ontdoen van zijn rustieke uiterlijk en het transformeren in een prestigieuze rode wijn, waar wereldwijd veel vraag naar is. De grote intuïtie was om de kenmerken van het land en die van de wijnstok te verbeteren. Het gebruik van kleine Franse vaten hierbij was toen nog ongehoord in Italië.  Het bleek al snel een briljant en zeer succesvol baanbrekend idee. De lange rijping in barriques gaf aanleiding tot de twee legendarische labels van de wijnmakerij: “Bricco dell’Uccellone” en “Bricco della Bigotta”, twee echte maatstaven van de variëteit, samen met vele andere versies van  de Barbera druif die indruk maken met hun energie, balans en precisie en kwaliteit. Onder deze valt de sprankelende “Monella” op door zijn levendigheid, frisheid en populariteit.

Locatie

De wijngaarden van het landgoed strekken zich uit over 56 hectare in de buurt van Asti, met name in Rocchetta Tanaro, Castelnuovo Calcea, Costigliole d’Asti, Mango d’Alba en Trezzo Tinella. De prachtige wijngaarden zijn niet alleen de thuisbasis van Barbera-wijnstokken, maar ook van Moscato, Brachetto, Grignolino, Chardonnay en anderen. Het resultaat is een verzameling van een reeks moderne en zeer expressieve Braida-wijnen, versierd met zeer aantrekkelijke designerlabels en die, in hun diversiteit, een grote passie voor kwaliteit en uitmuntendheid tonen.

Giacomo Bologna