Wijnen van het domein Fontanavecchia

Een sterk team dat aan de top van de wijnbouw van Sannio in staat. De wijngids Slow Wine zei eerder over Fontanavecchia: “Libero Rillo is een van de hoofdrolspelers die de wijnbouwbranche van Zuid-Italie gerevolutioneerd heeft. Een revolutie, die de voorwaarden van de kwaliteit voor vele anderen heeft bepaald.

Wijnen per land en streek
Druif
Jaar
It seems we can't find what you're looking for.

Elke variëteit van een druif die door de familie Rillo is geproduceerd, is het resultaat van hard en geduldig werk. Het werk tussen de royale hoeveelheden wijnstokken, alsook de stevige vaten van Frans eikenhout.  Deze die lange tijd in de stille ruimtes van de kelder hebben gelegen. Elke stap, van de zorg voor de wijngaard, van de oogst tot de botteling, voert men uit met nauwgezette aandacht. Hier is het grootste respect voor de wijnstokken, de wijn en de betrokken mensen. Het uiteindelijke doel is om voor elke variëteit uitstekende en exemplarische resultaten te behalen. Resultaten die de identiteit en het karakter weerspiegelen. Elke Fontanavecchia-wijn heeft zijn eigen duidelijke persoonlijkheid, onthuld door geuren en aroma’s die hem verder onderscheidend en uniek maken.

De productieve filosofie van het landgoed weerspiegelt gelukkig die van vele anderen in de regio Campania en is bovendien gericht op het verhogen van kwaliteit en biodiversiteit. Falanghina en Aglianico zijn de meest gecultiveerde variëteiten en hebben hier eeuwenoude wortels. De samenstelling van de bodem is klei en kalk.  Mede dankzij de temperatuurschommelingen van het gebied tussen dag en nacht krijgen de druiven dan ook een “fingerprint” door zijn buitengewone land. Dit komt tot uiting in de wijnen die ze maken. De wijnen zijn namelijk zeer expressief en hebben een lange levensduur zonder de kenmerken van het terroir te verliezen.

Fontanavecchia heeft momenteel 20 hectare aan wijngaarden die zo verzorgd zijn als tuinen en een uitstekende ligging hebben. Het landgoed verdient zeker een bezoek en tijdens de oogst kunt u genieten van de geur van de most.

Het landgoed produceert ongeveer 100.000 flessen per jaar: zowel rood, wit, een rosé als twee mousserende wijnen.

Fontanavecchia