Feudo principi di butera

Feudo Principi di Butera ligt in het Riesi D.O.C. gebied, in de provincie Caltanissetta, in het hart van Sicilië, dat tegenwoordig wordt erkend als een van de beste wijnregio’s van Italië, vooral dankzij de productie van prestigieuze rode wijnen van hoge kwaliteit. Hun wijnen zijn hier een uitstekend voorbeeld van.
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Show more Show less
Druif
Show more Show less
Alcohol percentage
Show more Show less
Jaar
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
Feudo principe di butera

Feudo Principi di Butera is een historisch landgoed, dat ooit toebehoorde aan adellijke families. De prins Ambrogio Amforto woonde er vanaf 1543. Feudo, ‘heerlijkheid’ of simpelweg ‘bezit’, herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht. Terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde.

Een prachtige oase

Recentelijk verwierf en herstelde de familie Zonin het landgoed in 1997.  Zeker na grondig onderzoek te hebben gedaan naar de meest geschikte gebieden voor de teelt van Nero d’Avola-druiven. De nabijheid van de zee, de optimale ligging en de overvloed aan zonlicht. Dit in combinatie met de rijke bodem en het heuvelachtige terrein bieden ideale omstandigheden. Feudo Principi di Butera is een prachtige oase. Dankzij haar schoonheid, intensiteit en rust. De kleuren zijn magisch, van de smaragd van de wijngaarden tot het kobalt van de nabijgelegen zee. Dit kleine maar belangrijke stuk wijnstokken, in het hart van Sicilië en in het midden van de Middellandse Zee, is een gebied dat gezegend is. Gezegend voor degenen die wijn maken.

Het landgoed ligt op het oude land van het Deliella Fief. Een ideale habitat voor zowel witte als rode druiven. Tegenwoordig zet Principi di Butera zich in om de kwaliteiten van dit unieke gebied, rijk aan zonneschijn en geuren, te benadrukken door wijnen van wereldklasse te produceren. Zij drukken de ziel, kracht, menselijkheid en eeuwenoude geschiedenis van Sicilië uit.  De wijngaarden van Principi di Butera profiteren van benijdenswaardige bodem- en klimatologische omstandigheden. De perfecte rijping van de druiven wordt bevorderd door een heel bijzonder terroir, door het hete, droge klimaat, door de zeebries die een positieve invloed heeft op de wijngaarden en, ten slotte, door het sterke, warme licht dat typisch is voor van het westelijke deel van het eiland.

error: