Castelgreve

De Castelli del Grevepesa (Castelgreve) is de grootste producent van Chianti Classico en produceert 15% van alle Chianti Classico’s ter wereld De verouderingsfaciliteit van deze coöperatie is echt uitzonderlijk. De fijne druiven worden geteeld in een bijna perfect seizoen en het gebruik van moderne technieken, samen met veroudering in Allier barrique, resulteert in een uitstekende Chianti Classico’s. Voor een klassieke Chianti die wat jaren in de kelder kan hebben moet je hier zijn!
Prijs
Onder €10
Tussen €10 en €20 (1)
Tussen €20 en €30
Tussen €30 en €50
€50 en hoger
Speciaal
Wijnen per land en streek
Show more Show less
Druif
Show more Show less
Alcohol percentage
Show more Show less
Jaar
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.
Castelgreve

Tot de 70-er jaren waren het allemaal zeer moeilijk  geld verdienen voor de Chianti Classico regio. Veroorzaakt door oude productiemodellen was er een economische en technische crisis. Echter een visionaire geest, Armando Nunzi, slaagde erin een groep bevriende wijnmakers te overtuigen. Het idee was een moderne sociale wijnmakerij op te richten die in staat was om de druiven samen te oogsten en te vinifiëren. En zo kwam op 21 juni 1965 Cavalier Gualtiero Armando Nunzi samen met een eerste groep van 17 wijnmakers bijeen onder de naam Castelli del Grevepesa. Castelgreve werd de bedrijfsnaam.

Het doel was vooruitstrevend: wijnen van hoge kwaliteit produceren in overeenstemming met de strikte regels van de wet en die van het Consorzio del Chianti Classico. Daarbij werd de Iris bloem gekozen als het symbool. Een bloem die spontaan ontstaat tussen de Val di Greve en Val di Pesa. Als meerjarige bloem slaagt ze erin de verzengende hitte en kou van de winter te weerstaan: een symbool van de stevigheid van de Castelli del Grevepesa en de onlosmakelijke band met de Florentijnse cultuur en haar tradities.

Tegenwoordig zijn meer dan 50 jaar  verstreken. Vandaag de dag werkt Castelli del Grevepesa met meer dan 120 aangesloten bedrijven nog steeds samen. De grootste familie van de Chianti Classico, die met passie en hard werken kwaliteitswijnen produceert. Voor iedereen toegankelijk, erkend en gewaardeerd over de hele wereld.

Een van de kernwaarden waarop hun werk is gebaseerd, is het identificeren van steeds innovatievere productiemethoden en -technieken.  Hier dient iedereen  onbetwiste en erkende kwaliteit te kunnen proeven tegen een betaalbare prijs.

error: