Wijnen van het domein Cantine Vallebelbo

Bij Cantine Vallebelbo begint het wijnmaak proces met het grootste respect voor territorium, natuur, biodiversiteit, milieu en ecosysteem, en gaat dan verder met het constant en continu zoeken naar de hoogst mogelijke kwaliteit. De kern van elke activiteit zijn de innovatieve kelders, een uiterst functionele structuur uitgerust met de modernste en state-of-the-art oenologische technologieën. Het resultaat is een reeks aan prachtige wijnen die zijn weerga niet kent.
Categorieën
Rode wijn (1)
Wijnen per land en streek
Italië (1)
Piedmont (Piemonte) (1)
Smaak
Druif
Barbera (1)
Dolcetto (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

De Cantine Vallebelbo Sca is een samenwerking tussen 160 wijnboeren. Zij plukken de druiven en vinifieert ze. 500 Hectare kostbare wijngaarden in het hart van de Langhe, op de heuvels rond Santo Stefano Belbo staan tot hun beschikking.

Dit wijnbouwgebied is het belangrijkste centrum voor de productie van Moscato Bianco-druiven,. Hier komen 3 zoete en aromatische wijnen uit voort, die over de hele wereld beroemd zijn vanwege hun unieke karakter.  Asti DOCG, Moscato d Asti DOCG en de nieuw geboren Asti Secco DOCG,

De bekwame verwerking en voortdurende verbetering van de teelttechnieken van de Nebbiolo-, Moscato- en Barbera-wijnstokken hebben geleid tot exceptionele resultaten. De constante en gepassioneerde toewijding van mensen bij Cantine Vallebelbo die al generaties lang wijngaarden cultiveren volgens tradities en landbouwkennis, hebben een gebied van uitzonderlijke universele waarde gecreëerd.

UNESCO heeft deze heuvels op de werelderfgoedlijst laten plaatsen. Niet zonder reden want er komen erge mooie dingen vandaan.

Cantine Vallebelbo