Wijnen van het domein Aaldering

Aaldering wijnen is een 27 hectare groot wijnlandgoed van het Nederlandse ondernemers echtpaar Marianne en Fons Aaldering. In Devon Valley, in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, verbouwen zij vol trots en op duurzame wijze druiven waarvan bijzondere wijnen worden gemaakt. Door precisie wijnbouw en het gebruik van satellietbeelden, natuurlijke hulmiddelen, een geavanceerd solar systeem en respect voor de omgeving, streeft Aaldering ernaar absolute topwijnen te produceren, specifiek voor het terroir van de Aaldering Estate. Dat lukt ze uitstekend! ze worden verkocht over de gehele wereld en gelukkig wordt ons land niet overgeslagen.
Categorieën
Rode wijn (1)
Wijnen per land en streek
Zuid-Afrika (1)
Stellenbosch (1)
Smaak
Rood: Stevig, Bite, Complex, Gastronomisch (1)
Druif
Shiraz (1)
Jaar
Eigenschappen
Prijs

Enig resultaat

Zuid-Afrikaanse wijnen met een ‘touch of Dutch’

De ambitie van ondernemers echtpaar Marianne & Fons Aaldering om één ​​van de beste wijnen van Zuid-Afrika te produceren, begon in 2004 werkelijkheid te worden toen ze een landgoed van 27 hectare kochten in Devon Valley, Stellenbosch. Dit was de geboorte van Aaldering Vineyards & Wines, een bedrijf dat zich richt op het leveren van wijnen van topkwaliteit. Door de jaren heen ontstond er een toegewijd team dat zich kenmerkt als jong, professioneel, dynamisch en internationaal. Ze maken nu zo’n 150.000 flessen wijn per jaar en dat vinden dat voldoende. Echter nooit uitgeleerd en willen blijven verbeteren. Een mooi voorbeeld daarvan is de bouw van de ‘maturation cellar’ waar men straks zo’n 175.000 flessen wijn kwijt kan. Dit moet ervoor gaan zorgen dat hun wijnen nog beter kunnen rijpen en dus van nog hogere kwaliteit zijn. Bij Aaldering heeft men continu focus op kwaliteit. Geen knieval voor grote massa supermarkt wijnen. Voor echt goed spul, zit je hier goed!

Aaldering Vineyards & Wines ligt in één van de zeven microzones van Stellenbosch genaamd Devon Valley, Zuid-Afrika’s meest prestigieuze wijndistrict.

“Het klimaat in Devon Valley, met gemiddelde temperaturen die net iets hoger liggen dan bijvoorbeeld in Bordeaux, is fantastisch om wijn te verbouwen. Wat daarnaast bijzonder is, is dat er zo’n 50 unieke grondtypes zijn, variërend van graniet tot leem. In combinatie met de koele False Bay bries plukken we hier letterlijk de vruchten van. Dit is alleen mogelijk als de rassen op de juiste plek zijn aangeplant. Bijvoorbeeld rassen als shiraz, merlot, cabernet sauvignon en pinotage op warme hellingen. Rassen als chardonnay, chenin blanc en sauvignon blanc gedijen beter op plekken waar de koele zeewind haar werk doet.  ‘Happy vines, happy grapes’, zo simpel is het eigenlijk.” En uiteraard “happy wines!

Wijnen van ‘oude wereldklasse’ met ‘nieuwe wereld technieken’

“Al vanaf het begin wordt er hier bij Aaldering wijnen gemaakt waarbij de focus ligt op pure kwaliteit. Hiervoor is duurzaam gebruik van de bodem van de wijngaarden van groot belang. Dus geen water verspilling, maar opvangen in een eigen reservoir en door middel van druppelbevloeiing de wijnstokken van water voorzien. Een ander voorbeeld van moderne techniek is het gebruiken van satellietbeelden en het gebruik van drones om het waterniveau te meten zodat er niet onnodig bevloeid wordt. Alles voor de hoogste kwaliteit druiven, want dat is én blijft de basis voor kwaliteitswijnen.”