Veuve du Vernay Ice Rosé

N.V.

Jaar:

Land:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 9,75

Prijs per fles

Op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Ice, de mousserende wijn voor met een klontje ijs…

IJsklontjes, wat takjes munt en fruit en je hebt een cocktail waar je echt blij van wordt. De Veuve du Vernay Ice Rosé is een feestje op zichzelf. De wijn heeft een duidelijk zoetje (demi sec) met een vriendelijke mousse. Wij zijn super enthousiast hierover en is zeker iets dat u geprobeerd moet hebben!! Deze stijl wijn is als trend begonnen door het wel bekende huis Moët & Chandon. De verpakking is dan ook een mooi roze folie voor de herkenbaarheid! Wijnmaker Jean-Jaques Hochet heeft hier zijn eigen invulling en twist aangegeven. Niet zonder succes. Wij zijn fan!

Voor de optimale beleving nemen we eerst het grote wijnglas dus geen flûte. Deze vullen we af met ijsblokjes. Vervolgens voegen we het rode fruit zo als aalbesjes, aardbei of frambozen en een vers muntblaadje toe. Als laatste schenken we deze heerlijke rosé er overheen. In de geur bespeurden wij aangename tonen van framboos, aardbei en grapefruit. De smaak is verfrissend ondanks het lichtje zoetje. Het zoetje is duidelijk getemperd door de koude van het ijs.  Het rode fruit danst in het glas en vormen een fijn samenspel met de partjes rood fruit. De afdronk is lekker lang en zeer aangenaam. Dit is super lekker voor een borrel voor met vriendinnen of als openingsdrankje voor een feestje! Succes verzekerd! Heerlijk ook bij een mooie fruittaart!

Er is hier  gebruik gemaakt van de druiven Cinsault, Grenache Noir en Syrah. Drie druiven die de perfecte eigenschappen hebben voor het maken van een goede rosé wijn. Er wordt tenslotte al veel normale een uitstekende stille rosé van deze druiven geproduceerd. Deze blend gaat samen met suiker en gist (liqueur de tirage) in de kelders om zo de perfecte mousse in de wijn te krijgen. Doordat deze Veuve du Vernay Ice Rose licht zoet is, wordt er meer dosage aan de wijn toegevoegd dan dat men bij de Brut zou doen.

Veuve du Vernay

Veuve du Vernay is een weerspiegeling van de Franse levensstijl: geraffineerd, spontaan, romantisch, elegant en chique. Veuve du Vernay presenteert een range mousserende wijnen, geproduceerd in Bordeaux, het hart van de Franse wijnbouw.Mousserende wijnen spelen een belangrijke rol in de dagelijkse Franse levensstijl. Ze worden gedronken als aperitief, bij de maaltijd, bij feestelijke gelegenheden. Een wijn niet weg te denken uit het Franse “Joie de vivre”. De gouden bubbels van Veuve du Vernay worden gemaakt met respect voor de Franse traditie door het huis van Patriarche in Beaune in de Bourgogne.
De druiven zijn afkomstig van wijnstokken die geduldig en met respect voor het milieu zijn verzorgd door druiventelers die partner zijn van Patriarche.

Wanneer de druiven volwassen zijn, worden de wijnstokken zorgvuldig geoogst en worden de druiven gekozen. De oenoloog van Veuve du Vernay, Jean-Jacques HOCHET, brengt al zijn knowhow in bij elke stap van de wijnbereiding. Het begint met het persen om de “basiswijn” te verkrijgen. Vervolgens voegt men een kleine hoeveelheid suiker en wat gist toe aan de wijn.  Het mengsel van suiker en gist helpt het fermentatieproces op gang te brengen en de bubbels te vormen. Daarna volgen enkele maanden rust onder toezicht van onze Keldermeester, zodat de wijnen al hun smaak en hun bubbels ontwikkelen. De zoektocht naar perfectie bij elke stap garandeert een onberispelijke kwaliteit en geeft de mousserende wijnen van Veuve du Vernay hun unieke karakter en de bekende aromatische complexiteit.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.